HERBATY – NATURALNE ŹRÓDŁO ANTYOKSYDANTÓW

Najlepszy jesienny napój … oczywiście herbata.

Wyjątkowe, naturalne herbaty pełne witamin i minerałów.

Herbata malinowa

Herbatki owocowo-ziołowe są naładowane witaminami, dlatego mają pozytywny wpływ na ogólną odporność organizmu. Dzięki temu, że nasze herbatki nie zawierają żadnych sztucznych dodatków, posiadają wspaniały i niepowtarzalny smak. Herbatka malinowa jest herbatką smakową doskonałą na chłodne dni, ma samk niezwykle pachnących i dojrzałych malin. Stanowi doskonały dodatek w profilaktyce oraz leczeniu przeziębień i grypy, dziala przeciwgorączkowo, łagodzi schorzenia jamy ustnej, gardła i krtani. Owoce maliny są naturalnym, bogatym źródłem witamin: C, A, B2, PP, soli mineralnych i mikroelementów. Malina jest najlepszym przyjacielem kobiety. Maliny pod każdą postacią (herbatki malinowe, maliny świeże jak i suszone) łagodzą bóle menstruacyjne, skurcze macicy. Zasoby witamin zawarte w malinach łagodzą objawy PMS (napięcia przedmiesiączkowego) i menopauzy. Herbatkę można zalewać kilkakrotnie gdyż w zależności od długości parzenia zmienia swój smak. Dzieje się tak ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak.

Herbata z zielem owsa

Owies jest cudownym środkiem odżywczym, bogatym w białko, wapń, magnez, krzem, potas, żelazo oraz witaminy. Działa wzmacniająco na system nerwowy, narządy wewnętrzne, naczynia krwionośne, skórę, włosy i paznokcie. Zawarte w nim składniki odżywcze pomagają w utrzymaniu zdrowych kości, zębów oraz zdrowego układu nerwowego. Owies może być również pomocny w przypadkach wysokiego ciśnienia krwi, otyłości, żylaków oraz hemoroidów. Herbatki owsiane polecane są w czasie rekonwalescencji oraz dla kobiet po porodzie. Ziarna oraz słoma posiadają właściwości przeciwdepresyjne, łagodnie podnoszą poziom energii oraz wspomagają przeciążony system nerwowy. Owies jest używany w leczeniu depresji, wyczerpania nerwowego oraz bezsenności. Picie herbatki owsianej uwalnia ciało od wszelkich szkodliwych produktów przemiany materii. Herbatka z owsa uwalnia szkodliwe produkty metabolizmu oraz niepotrzebną wodę, która jest zatrzymywana w tkankach. Herbatkę można zalewać kilkakrotnie gdyż w zależności od długości parzenia zmienia swój smak. Dzieje się tak ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak.

Suszony kwiat lipy

Napar z kwiatów lipy działa napotnie i przeciwgorączkowo, moczopędnie, uspokajająco oraz przeciwskurczowo. Łagodzi także kaszel. Susz najlepiej zalać wrzątkiem, parzyć pod przykryciem przez ok. 10 min.

Wszystkie komentarze

Dodaj komentarz

Aby dodać komentarz, wypełnij wszystkie pola poniżej