Jarzębina do herbaty 200g*FUNGOPOL*BIO Zobacz większe

Jarzębina do herbaty 200g*FUNGOPOL*BIO

Nowy produkt

Owoce jarzębiny zawierają tyle witaminy C, co cytryna. Stosuje się je w celu wzmocnienia pracy serca, uszczelniania naczyń krwionośnych, jako środek moczopędny, pobudzający apetyt.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

6,65 zł brutto

Więcej informacji

Jarzębina ma dwa razy więcej karotenu niż marchew, dlatego zaleca się ją osobom z problemem ze wzrokiem, dzieciom i kobietom w ciąży. Jarzębinę możemy dodawać do herbaty, do ciast i deserów, a także z pieczonym mięsem. Sporządzono z 135g owoców na 100g produktu.

Składniki: jarzębina*, cukier* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

wartość odżywcza w 100g: - wartość energetyczna: 879kJ/207kcal

- tłuszcz: <0,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g

- węglowodany: 51,3g w tym cukry: 38,4g

- białko: 0,4g

- sól: <0,01g

Produkt rolnictwa ekologicznego.